tfsehetihelyzet

TFSE heti helyzet – 19.hét

Heti rendszerességgel megjelenő összefoglalónkat ezentúl minden szerdán lesz elérhető, melyben megpróbáljuk az aktuális hétvége eseményeit összefoglalni. A cikk lényege, hogy folyamatos és átfogó képet kapjanak a minket követők szakosztályaink életéről. 

Női kosárlabda:
Nyíregyházi Kosársuli – TFSE 74-76 (14-18, 24-22, 16-16, 20-20)
A szezon legkiélezettebb meccsén van túl női kosárlabda csapatunk, amit Nyíregyházán vívott a legjobbak közé jutásért. Az idegenben játszott meccsen nem volt egyszerű dolguk játékosainknak, hiszen a hazai érzetű bírókkal és az első meccsen alulmaradt nyíregyházi csapattal kellett szembeszállniuk. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, amit az utolsó negyed végén Mányoky Judit 2/2 büntetője döntött el, így megnyerve a meccset és előrébb jutva a bajnokságban. Így csapatunk bejutott a bajnokság döntőjébe, ahol még ellenfélre várunk. A döntő első mérkőzését 05.20-án rendezik.
Legjobb dobóink:  Mányoky J. 29, Miháczi D. 13, Varga B. 12

Férfi kosárlabda: 
Lehel Kosársuli – TFSE 85-95 (28-17, 28-29, 17-27, 12-22)
Csütörtökön a felsőházi rájátszásért harcoló férfi kosárlabda csapatunk papírforma győzelmet aratott a bajnokság sereghajtója ellen. Ahogy szokott ezek a “kötelező” meccsek a legnehezebbek. Rosszul kezdtünk, az első negyedben belefutottunk egy nagy rohanásba, amit csak a 3. negyedben sikerült egalizálni. Végül meglett a tíz pont a két csapat között ami reális, de nagyot küzdött a hazai csapat. Pénteken játszik csapatunk újra talán számunkra a legfontosabb meccsen, hisz a második két győzelemmel minket megelőző Budafok ellen lépünk parkettre. Nagy meccs lesz!
kosártábla2

Férfi labdarúgás:
BMTE II. -TFSE 2-1 (0-1)
Vasárnap a BLSZ II két éllovasa találkozott a Promontor utcai sporttelepen. Csapatunk nagy meneten van túl ugyanis hétfőn megnyerték a Budapest Kupát, azonban a bajnokságban is teljesíteniük kell, hisz az elvárás, hogy megnyerjék a bajnokságot. A találkozót megelőzően csapatunk volt a bajnokság első helyezettje, azonban csak egy ponttal lemaradva követte a házigazda Budafok második csapata. A rangadó nagyon jól kezdődött számunkra, hisz már az első félidő végén Farkas Máté révén megszereztük a vezetést. Ám sajnos nem sikerült megtartanunk előnyünket, sőt a 63. perceben született hazai gól azt jelentette, hogy csapatunk vereséget szenvedett. Így sajnos visszacsúsztunk a második helyre, ám kevesebb játszott meccsünk miatt a vesztett pontokat tekintve még mindig vezetjük a bajnokságot.
tfsefoci

Férfi futsal:
TFSE – BME 3-8 (3-4)
A bajnokság sajnos futsal csapatunk számára már csak matematikailag volt elérhető a mérkőzés előtt, ám realitás már nem mutatkozott rá. A BME elleni meccseink mindig rangadónak számítanak, ám a BME nevezhető nagy mumusunknak is, hisz jó régóta nem sikerült megvernünk riválisunkat. Sajnos ezen hétfőn este sem tudtunk változtatni. Sérülésektől és eltiltásoktól tizedelt keretünk nem volt képes felvenni a harcot egyetemi riválisunkkal. Az első félidőben még tartottuk a lépést köszönhetően Demeter, Csizmadia és Csernay góljainak, ám a második félidőben szétesett csapatunk védekezése, pedig még egy kiállításnak köszönhetően a második félidő közepén mi támadhattunk “négyaháromban” az egyenlítésért, nem sikerült, a meccs pedig elment. Utolsó bajnoki mérkőzésünket jövőhét hétfőn Soroksáron játsszuk a Csep-gól csapatával, ahol tét a 3. hely megszerzése.

 Női futsal:
Gyulai Amazonok – TFSE 5-1
(2-0)
Az első helyezett Gyulai Amazonok csapatához utazott női futsal csapatunk az NBII-es női bajnokság felsőházi rájátszásának 5. fordulójának vasárnapi játéknapján. Nem mi számítottunk a mérkőzés esélyeseinek, mégis az eredmény ellenére jó mérkőzést játszottunk. Ám a végére kijött a különbség a két csapat között, ugyan Bagdi Csilla révén sikerült gólt szereznünk azonban ez csak a szépítésre volt elég. Következő mérkőzésünket hazai környezetben a Salgótarján csapata ellen vívjuk szombaton.

Atlétika:
Pelsőczy Attila a TFSE versenyzője megvédte Hegyifutó Félmaratoni bajnoki címét!

atlétikan

 

Hajrá TF!
#tfse #foci #kosár #futsal #atlétika
FB

Vélemény, hozzászólás?