MEFOB Triatlon – Polythlon Egyetemi Triatlon Központ

Kedves Hallgatók!

 

A Polythlon Egyetemi Triatlon Központ (Polythlon ETK) a Magyar Triatlon Szövetség támogatásával, az alábbi lehetőséget tudja biztosítani nektek.Az idei évben, mindössze 500 Ft/alkalom áron vehetitek igénybe úszóedzéseinket, valamint ingyenesen a Polythlon által szervezett minden más edzést(futás, erősítés, kerékpározás és duatlon) – ahavi 1200 Ft-os tagdíj befizetése ellenében.

 

Az esti úszásoka Tüske uszodában (Lágymányosi Egyetemi Campus) vannak, hétfő szerda és pénteki napokon 19.00-20.15-ig. Itt közös találka nem szükséges, a kasszás hölgynek kell mondani, hogy az Egyetemi Úszásra jössz Gittához és beengednek. (Pénzt ne felejts el magaddal hozni!)

 

Akinek az a jobb, a hajnali edzések a Hajós Alfréd Sportuszodában vannak a Margitszigeten. Kedden 6-7.30-ig, csütörtökön pedig lehet jönni 6-ra, vagy a kezdőbbeknek 7-re, az edzés ilyenkor 1-1 órás.  Találka minden esetben 15 perccel kezdés előtt van az uszoda aulájában.

 

Minden más edzést a BEAC-on tartunk (innen indulunk) 1117 Bp, Bogdánfy Ödön u.10. (Lágymányosi Egyetemi Campus).

 

Mindezért cserébe egyetlen dolgot kérünk Tőletek, gyertek el és próbáljátok ki magatokat egy triatlon vagy duatlonegyetemi bajnokságon, ismertebb nevén a MEFOB-on(Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság).Ráadásul ebben az esetben az úszóedzésekre kifizetett pénzt is visszakapjátok!(Azaz ez most egy nagyszerű lehetőség, hogy ingyen megtanuljatok úszni, vagy továbbfejlesszétek eddigi tudásotokat, amit aztán a strandon vagy a tengerparton villogtathattok. J )

 

Mindössze annyi a dolgotok hogy egyszer elinduljatok és végigcsináljátok. Kerékpárt korlátozott számban tudunk  biztosítani.Ahhoz, hogy egy az egész létrejöhessen, egy db sportorvosi igazolásra van szükség. Adok nektek egy lapot, amit le kell pecsételtetni, hogy egészségesek vagytok, majd leadni nekem, ezért kérlek benneteket e-mailen jelentkezzetek a gitta.polythlon@gmail.com címen. A sportorvosi időpontokat megküldeném nektek.

 

Kicsit bővebben, mi is az a triatlon/duatlon MEFOB:

– A triatlon sportágon belül úszás, kerékpározás és futás van, ebben a sorrendben kell teljesíteni a versenyszámokat egy kijelölt, lezárt pályán. A távok 750méter úszás, 20km kerékpár és 5 km futás.Ennek az időpontja 2017.06.03. szombat. Fonyódon rendezik ezt a versenyt, Balatonon.

Aduatlon5km futás, 20 km kerékpár és 2,5km futásból áll.Ennek az időpontja 2017.04.09. vasárnap, Veresegyházán rendezik.A legtöbb egyetem fizeti a MEFOB költségeit, pl. az ELTE-n a nevezést és utazást is tudjuk finanszírozni.

 

Ha szívesen jönnél velünk, kisebb versenyekre is van lehetőséged, pl. az úgynevezettmix váltóra.

2 ffi és 2 nő van egy csapatban. A duatlonmix váltó távja 2km futás, 8km kerékpár és 1 km futás és 2017.04.23-án rendezik Balatonbogláron. A triatlon mix váltó távjai: 200méter úszás, 8km kerékpár és 2km futás2017.06.04-én lesz Balatonfenyvesen. Az utazást, nevezést a klub fizeti és szervezi nektek (vagyis mi J), csak annyi a dolgotok, hogy jelentkeztek mielőbb, mert a papírok átfuttatása a rendszeren kb. egy hetet igénybe vesz.(A csapat első női versenyzője végigmegy a pályán és átadja a chip-et – amit a lábadon viselsz, ezzel mérik az idődet – az első férfi csapattagnak, majd ismét női és férfi versenyzők követik egymást. A negyedik ember a célba érkező, négyük összideje a csapat ideje.)A versenyeken való indulás sportorvosi vizsgálathoz kötött!(Lásd fentebb, keresd Gittát!)

 

Ha ELTE-s hallgató vagy, és felvetted valamelyik kredites kurzusunkat, akkor (az ELTE-nek befizetett díj ellenében) 10 edzésen vehetsz részt: az úszásért itt is kell további 500 Ft/alkalom összeget fizetni, a többi edzés ingyenes. 10 órán kell részt venni ahhoz, hogy megkapd a kreditet. Ha megvan a 10 alkalmad, akkor a továbbiakban havi 1200 Ft-ért (tagsági díj) járhatsz a klub edzéseire a fentebb leírt feltételekkel.

 

A csapatnak heti 10 edzése van, futás, kerékpár, duatlon (futás-kerékpár kombó), illetve nyújtó-erősítő edzéseket is tartunk.  A csapat honlapján megtalálható a teljes órarend: http://polythlon.hu/Ha bármi kérdésed van, keresd telefonon Gittát, (hétköznapokon 10-21 óráig) 20/530-9763 vagy facebookon (ha sürgős, vagy bármikor): Keresztesi Gitta.                                          HAJRÁ POLYTHLON J

 

Vélemény, hozzászólás?