17351233_10212339582748406_1681759015_n

Futsal Női: Hétvégén az első hely a tét – interjú

Úgy néz ki női csapatunknak több sansza van megnyerni az alapszakaszt, mint a férfinak volt. Hiszen a hétvégi meccsen sok minden eldőlhet, de az alapszakasz győzelem sorsa tuti.

A hölgyekkel szemben az elvárás az volt, hogy alakuljanak meg, de a szerepléssel kapcsolatban erre az évre sok terv nem volt. Aztán jöttek a meccsek sorra és látszott, tfhogy a leányzókban van potenciál. Mi az hogy van? Jelenleg a bajnokság megnyerésére is van esély, ehhez hétvégén hazai környezetben kell megverni a bajnokság jelenlegi éllovasát a RFC Csömör csapatát. A küldetés nem lehetetlen, !!háromszor!! játszanak körbe a bajnokságban, eddigi két meccsen mi állunk jobban, hisz egyszer megvertük hazai környezetben a csömöri amazonokat, míg idegenben gól nélküli döntetlenre végzett a két gárda.

A hétvégi meccsről, a csapat jelenéről, bajnokságról kérdeztük vezetőedzőnket Horváth Gábort.

Úgy halottam, hogy hétvégén fontos meccset játszotok?

  • Már nagyon várjuk a hétvégi rangadót, hiszen egész évben azért dolgoztunk a lányokkal, hogy az alapszakasz végén versenyben legyünk az első helyért. Sajnos az utóbbi két hétvégén nem játszottunk mérkőzést egy szabadnap és egy halasztás miatt, ám éppen ezért frissen és nagy kedvvel vághatunk neki az utolsó hétnek, ahol 3 sorsdöntő mérkőzést is játszunk. A pihenőidőnk alatt úgy alakultak az eredmények, hogy saját kezünkbe került a sorsunk, ezzel pedig élni akarunk! Nem titkolt szándékunk hogy a hátralevő meccseinket egytől-egyig megnyerjük, ezzel pedig az élre álljunk. Ennél nagyobb motiváció pedig aligha kell.
Mi a legnagyobb erőssége a csapatnak?
  • A csapat legnagyobb erőssége épp az, hogy nem rendelkezik pótolhatatlan sztárral, mindenki képes a kitűnő teljesítményre és minden héten más az, aki játékával átlendíti a többieket a nehézségeken. Emellett a lányok védekezése kiemelendő, ezt bizonyítja, hogy a teljes NB II-es mezőnyben a TF kapta a legkevesebb gólt.
Mi lesz jövőre, terveid/terveitek alapján hol látod a csapatot a következő bajnokságban?
  • Idén alakult a csapat, így az volt a fő célunk, hogy egy ütőkepés mag alakuljon ki, akikre hosszú távon is tudunk építeni. Mivel a felsőházi rájátszás még csak most fog elkezdődni, így nem tudjuk hogyan is végzünk az első évünkben, ezert a következő szezont illetően vannak kérdőjelek. Mindenesetre, ha erre a szezonra azt mondtuk az év elején, hogy célunk a felsőházi rájátszás, akkor jövőre versenyben akarunk lenni a feljutásért. De a lányok nevében is beszelek, ha azt mondom, hogy már most is nagyon éhesek vagyunk.

Köszönöm szépen Gábor, sok sikert kívánok a hétvégéhez és az egész bajnoksághoz!

Várunk mindenkit szeretettel szombat 20.30-kor a Vasas Sportcsarnokban.

Hajrá TF!
#tfsefutsal #hajratf #hajraholgyek
FB

Vélemény, hozzászólás?