allstar

Két TF-es is játszott az All-Star Rookie meccsen!

Az All-Star nap a Rookie meccsel indult, melyen az U20-as válogatott az egyetemi válogatottal csapott össze. Az egyetemisták kezdtek jobban, Mácsai Károly és Vágvölgyi Ádám révén, 7-0-val. Peringer Balázs zsákolása egy egyenlítést jelentő 7-0-s rohamot indított el az U20-as válogatott részéről, amely egy Buzsák Bence hármassal zárult.

Ez bizony kőkemény meccs volt, nem holmi gálá(n)s örömjáték. a 6. percben 9-7-es egyetemi vezetést mutatott a tábla. Ekkor Török Balázs hozta irányítóhoz méltó briliáns átadással helyzetbe Mácsait, aki értékesítve a ziccert már 7 pontnál járt. A korosztályos gárda Andrássy Géza büntetőivel tapadt a diák-alakulatra, majd Horváth Kristóf egy sikeres büntetőjével fordított.

Filipovity Markó kosarára Szalay Ákos révén feleltek az egyetemiek, majd Simon Bence triplájával visszavették a vezetést a diákok – egészen Horváth Kristóf hármasáig. Nagy Benedek és Tóth Zoltán a DEAC-Eger meccseken ádáz harcot vívtak egymással, most előbbi passzából utóbbi dobott triplát – kemény, küzdelmes játék viagrafreesample.com mellett előnyhöz juttatva az egyetemieket. A védekezés dominált, s néhány kosarason azért érződött némi lámpaláz. Peringer támadó pattanó után hozta fel 1-re az U20-at, Nagy Botond triplájával 4-.gyel megléptek az egyetemisták. A félidő hajrájában a triplát szerző Mócsán Bálint, valamint Filpovity eredményessége révén egy 10-2-es rohammal fordított a korosztályos válogatott az ekkor kissé “túlpörgő” egyetemi csapat ellen, amelyet Török Balázs próbált közelebb vinni a riválishoz. A félidő egy pazar “országot átszelő” támadással zárult, a debreceni Nagy Botond remek ütemű passzát a szombathelyi Simon Bence váltotta ügyesen pontokra a gyűrű alól visszapörgetve a labdát.

Szünetben a speciális olimpikonok, fogyatékkal élők mutatták meg tudásukat, s játszottak óriási lelkesedéssel, amikor betaláltak, óriási örömmel vették mind a játékosok, mind a szépszámú publikum.

Nehezen pörögtek föl a csapatok a Rookie Game második félidejére, eleinte egymás hibáiból éltek a küzdő felek, majd Filipovity büntetőivel növelte előnyét az U20. Török Balázs támadó lepattanó után szerezte a második félidő első mezőnykosarát, nem kis bosszúségot kiváltva az U20 edzőjéből, Pór Péterből. Felpörgött a meccs, Nagy Botond triplájával közelített az egyetemi együttes, de Filipovity tett róla, hogy fordulat azért ne következzen be, még akkor is, ha Tóth hármasával utolérte az U20-as gárdát az egyetemi. A szakasz közepén az egyetemieken látszott, hogy játékosai nem szoktak igazán össze, több labdát eladtak. Az U20-as csapat egy-két figurát pontokra váltva Andrássy és Mócsán révén elhúzhott.

Egyetemi időkérés után Varga Imre “nézett bele” a gyűrűbe, miután belehúzta a labdát. A negyed végén Varga Máté ügyes betörés utáni kosarával, valamint Horváth Kristóf hármasával tartotta “tízen túli” előnyét az U20-as gárda, Vágvölgyi szerzett ügyes kosarat egyetemi részről.

A záró szakasz elején újabb labdákat adtak el az egyetemiek, Horváth, Antóni és Andrássy révén egy 12-0-lal el is döntötte a meccset az U20, az egyetemiek első pontját az utolsó negyedben Török közel 3 és fél perc után szerezte büntetőből. Ekkor már nagyon egyoldalú lett a játék, az egyetemistáknak szinte semmi nem jött – illetve ment – be, az U20-as együttes játékosainak pedig szinte minden. Azért a hajrában vezettek egy szellemes, tetszetős Debrecen-Eger-Szombathely vonalon végigfutó Nagy Botond-Varga I., Szabó Bence akciót, de a szünet után sokkal szervezettebb tudatosabb U20-as csapat fölényesen nyert, az egyetemiek 25 percig tudták tartani a lépést a korosztályos válogatottal.

 

A mérkőzés legértékesebb játékosa (MVP): Filipovity Markó.

U20-as válogatott – Egyetemi válogatott 87-56 (14-13, 19-17, 26-13, 28-13)

U20: MÓCSÁN 15/6, Demeter, Hódi 2, FILIPOVITY 20/6, PERINGER 13. Cs: HORVÁTH K. 10/6, ANDRÁSSY 10, Meleg K.4,Buzsák, Mészáros B. 3/3, ANTÓNI 8/6, Varga M. Szövetségi edző: Pór Péter, edző: Forray Gábor.

Egyetemi válogatott: Nagy Botond, Vágvölgyi 4, Mészáros M., VARGA I. 6, Mácsai 10/3. Cs: Török 7, Szalay 2, Simon B. 5/3, NAGY BENEDEK 6/6, Takács G. 3, Szabó B. 6, TÓTH Z. 7/6. Edzők: Kéri Péter, dr. Nagy Ágoston.

 

forrás: kosarsport.hu