tfse kosar

Győzelem a Debrecen ellen a Kosár MEFOB-on!

Végig vezetve győzött a Testnevelési Egyetem Sport Egyesülete (TFSE) a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC) otthonában lejátszott rangadón. 
Az első félidőben rákényszerítve akaratát 12 pontos előnyt szerzett a címvédő Testnevelési Egyetem Sport Egyesülete (TFSE) a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC) otthonában lejátszott rangadón. Szünet után ugyan feljavultak a hazaiak, de a címvédő is tudott ritmust váltani és a kritikus pillanatokban dobott triplákkal visszaverte a hazai együttes felzárkózási kísérleteit, így végig vezetve nyert.

 

DEAC-TFSE 54-69 (10-18, 10-14, 23-22, 11-15)

Debrecen, egyetemi – főiskolai bajnokság, női keleti csoport.

DEAC: GÁL 13/3, Szabó R. 5/3, Jávor 4, GÖTTLINGER 13/6, FÖLDVÁRI 11. Cs: Papp A. 3/3, Stekler 2, Gyulai, Máriás, Gaszner 3/3, Chvatal T.

TFSE: MIHÁCZI 3, MÁNYOKY 27/18, KARLÓCAI 17/9, Sándorfi R. 4, NÉMETH A. 9. Cs: Kováts G. 4, Magyar B. 4, Czivinger, Sándorfi D. 1.

Kapkodó játékkal indult az előző kiírásban a négyes döntőben szereplő két együttes találkozója. A nyitó szakasz közepén 6-0-ra vezetett a TFSE. A szakasz második felében felpörgött a játék, a TFSE a hazai zóna ellen triplákkal, valamint labda nélküli visit this befutások utáni jó ütemű bejátszásokból szerezve pontjait, tartotta előnyét. A második szakasz elején 10 pontosra nőtt a TFSE előnye, a félidő kiegyenlített játékkal és a címvédő 32-20-as vezetésével zárult.

Térfélcsere után emberfogásra állt át a DEAC, ami jó húzásnak bizonyult a hazai szakvezetés részéről. Az agresszív védekezéssel a támadójáték ritmusa is jobb lett a DEAC-nál, a harmadik negyedet (benne több pontot szerezve, mint az egész első félidőben) meg is nyerte a hazai együttes. Azt leszámítva azonban, hogy a második félidő elején feljött 7 pontra, a DEAC érdemben igazán nem tudott közel kerülni a TFSE-hez. A címvédő Mányoky Judit és Karlócai Julianna révén a támadóidő utolsó pillanatában beeső, demoralizáló triplákkal verte vissza a szívós hazai csapat felzárkózási kísérleteit és végig vezetve megérdemelten nyerte meg a rangadót.

forrás: mefs.hu